βλέπουμε έναν πίνακα διανομής με ιστορία πολλών δεκαετιών….αλλά ακόμη σε άριστη λειτουργική κατάσταση…..

DSCN4181

DSCN4182

οι ενδείξεις λειτουργίας έχουν διαφορετικό χρώμα, όχι για να δείξουν κατάσταση λειτουργίας αλλά είναι οι χρωματικές προτιμήσεις του συναρμολογητή. και στην επόμενη Φώτο βλέπουμε τις πρώτες αυτόματες ασφάλειες που κυκλοφόρησαν στην χώρα μας……..

DSCN4183

βλέπουμε στα αριστερά ….τον γενικό διακόπτη και την γενική ασφάλεια τήξεως, και τον διακόπτη του θερμοσίφώνου, και στα δεξιά έξι αυτόματες πορσελάνινες ασφάλειες σε υπέρ αρίστη κατάσταση παρά το πέρασμα των δεκαετιών. οι εντάσεις είναι 10Α και 20Α….λίγα σύρματα…..λίγες καταναλώσεις…..φτωχές διακλαδώσεις….φτωχά έως εντελώς απαραίτητα φώτα και λοιπές καταναλώσεις….μια πρίζα,ένας διακόπτης και ΕΝΑ φωτιστικό ανά χώρο……

η παροχή είναι 6mm , με διπλές βίδες σύσφιξης, και από εκεί και πέρα …4mm μέχρι τις μπάρες , με τις απαραίτητες καμπύλες….φυσικά… για να μην υπερθερμαίνεται το σύρμα. μετά τις αυτόματες ασφάλειες όλα τα σύρματα 1,5 mm. η πλαστική κλεμμα σε υπέρ αρίστη κατάσταση μια και είναι από πρωτογενές πλαστικό και όχι όπως τα σημερινά πλαστικά που από τις συνεχείς ανακυκλώσεις αυτοδιαλύονται και μας….μένουν τα σύρματα στον αέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ο πίνακας βρίσκεται ακόμη και σήμερα εν λειτουργία……

Αν.Γαρδερης.

Advertisements