μια αλλαγή που μπορεί να γίνει σε ένα ενδεικτικό πίνακα είναι η μετατροπή από το λαμπάκι νέον σε LED. η συνηθισμένη κατανάλωση του ενός ενδεικτικού neon  είναι 0,5 watt.  με την μετατροπή σε λεντ η κατανάλωση θα είναι 0,001 watt. εκτός από αυτό αποφεύγουμε το σύνηθες μαύρισμα στο νεον ή το τρεμόπαιγμα που συμβαίνει μερικές φορές. χρειαζόμαστε το επόμενο σχέδιο με τα απαραίτητα υλικά……

ενδεικτικο με λεντ 1αβG       ενδεικτικο με λεντ ωω2  ..

στο ίδιο κέλυφος που ήδη υπάρχει τοποθετούμε τα υλικά και το ενδεικτικό λεντ. λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της κατασκευής μπορούμε να προσθέσουμε πολλά λεντ στο ίδιο κέλυφος για διαφορετικές ενδείξεις. το χρώμα του λεντ μπορεί να επιλεγεί ανάλογα την κατάσταση που θέλουμε να δείχνει….ON-OFF.

η τροφοδοσία ασφαλώς είναι απ’ ευθείας από το δίκτυο.

DSCN4230       DSCN4232 

το όλο κύκλωμα μπορεί να τοποθετηθεί στον κενό χώρο που υπάρχει…..

DSCN4229 

επίσης μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλες συσκευές συμπιέζοντας το κύκλωμα να χωρέσει στο κέλυφος που βιδώνει το λαμπάκι νέον….

ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και μπορούμε να βάλουμε περισσότερα ενδεικτικά, καθώς και ενδεικτικό διπλής καταστάσεως με διαφορετικό χρώμα….

DSCN4235αb          DSCN4236αb

οι πολλαπλές επαφές μπορούν να ληφθουν στο πλάι , με άνοιγμα μικρών τρυπών και ασφαλώς με το πέρασμα λεπτών διαφορετικών καλωδίων για κάθε ενδεικτικό………

DSCN4233          DSCN4237α

μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον υπόλοιπο χώρο για ένδειξη καταστάσεων OFF.

 

john micros

Advertisements