Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ένα μικρό αδιέξοδο, όταν έχουμε πρόβλημα με ένα ολοκληρωμένο εξόδου το οποίο έχει βλάβη , πρέπει να αλλαχτεί αλλά είτε δεν υπάρχει στο εμπόριο είτε έχει αλμυρή τιμή είτε πρέπει να γίνουμε πολύ υπομονετικοί στον μεγάλο χρόνο παραλαβής. Όταν η συσκευή είναι χαμηλού κόστους σαν λύση τοποθετούμε άλλο ολοκληρωμένο στην θέση του παλαιού.

Ένα εύκολο ολοκληρωμένο , με ελάχιστα εξαρτήματα  το οποίο εκ κατασκευής ο κατασκευαστής έχει προνοήσει να χρειάζεται μόνο τις εντελώς απαραίτητες συνδέσεις, απλή τάση τροφοδοσίας που μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλα όρια και ασφαλώς μια μεγάλη ισχύ εξόδου που υπερκαλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις.

 

DSCN6594αααβββ

ας δούμε μια συναρμολόγηση που έχει γίνει στον ¨αέρα ¨ και τα καλώδια είναι κολλημένα απ΄ ευθείας  στα πιν του ολοκληρωμένου….

DSCN6647ααα

Tα ελάχιστα υλικά είναι κολλημένα επάνω στα πιν και φεύγουν τα απαραίτητα καλώδια ……

DSCN6649ααα

βλέπουμε μια πρόχειρη συναρμολόγηση επάνω στην ψυκτρα, δοκιμή λειτουργίας , μόνωση των πιν εφ΄ όσον όλα είναι σωστά συνδεδεμένα, και μεταφορά στην άλλη ψυκτρα και σύνδεση με το υπάρχον κύκλωμα αφού βγάλουμε το ελαττωματικό εξόδου. Θα χρειαστεί λίγο προσοχή κατά την κόλληση να μην έχουμε βραχυκυκλώματα μεταξύ των πιν, αλλά περισσότερο προσοχή για τυχόν ψυχρές κολλήσεις. Με το τελείωμα των συνδέσεων ρίχνουμε εποξικη ρητίνη στα πιν ώστε να μην υπάρχει φόβος για βραχυκύκλωμα μεταξύ τους , ώστε ολοκληρωμένο , υλικά , και καλώδια να είναι μια μάζα.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος δημιουργίας ενός διπλού τελικού με ελάχιστο κόστος αλλά μας λύνει το πρόβλημα της μη ύπαρξης άλλου τελεστικού ενισχυτή.

@

DSCN6595ααα

@

DSCN6592ααα

Το σχέδιο του κατασκευαστή , μπορείτε να κατεβάσετε όλο το pdf ώστε να δείτε όλες τις παραμέτρους.

 

TDA7297 2aaa

Το ST-BY μπορείτε να το συνδέσετε όπως δείχνει το σχέδιο για συνεχόμενη λειτουργία από την στιγμή που τροφοδοτηθεί με τάση το κύκλωμα ή να συνδεθεί με το αντίστοιχο σημείο του προηγούμενου ολοκληρωμένου ώστε να έχουμε και την λειτουργία του MUTE . Είναι τόσο μικρό το κύκλωμα που μπορεί να τοποθετηθεί και σε περιπτώσεις που έχουμε αναιμικούς τελικούς. μπορείτε ακόμη να το συναρμολογήσετε σε διάτρητη πλακέτα .

 

john micros

Advertisements